سخنرانی علمی  با عنوان "مروری بر پروبیوتیک‌ها و مکانیسم  اثر آن"  مورخ 97/04/06  توسط دکتر طاهره باقری در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور- چابهار ارائه شد. 
خلاصه :
مقاومت بهتر در برابر عوامل بیماریزا، کاهش لیپید خون، بهبود متابولیسم بدن، تنظیم هورمونی و تحریک ایمنی، فراهم کردن منابع انرژی از طریق دستکاری در میکروفلور دستگاه گوارش ممکن است.راه های پیشنهادی برای اصلاح شدن میکروفلور طبیعی دستگاه گوارش عبارتند از: پروبیوتیک، پربیوتیک و سین بیوتیک.پروبیوتیک ها میکروارگانیزم های زنده هستند با منافع سلامتی، افزایش رشد و بازماندگی برای میزبان.مجموعه ای از میکروجلبک ها، مخمرها و باکتری های گرم مثبت بعنوان پروبیوتیک برسی شدند.مکانیسم عمل پروبیوتیک ها شامل: حذف رقابتی است، یعنی پروبیوتیک با رقابت بر سر مکان های اتصال، مواد غذایی و یا تولید موادی مانند باکتریوسین ها و بالا بردن قدرت ایمنی میزبان، عوامل بیماریزا را از بین می برند. از طرفی تضمین بقا و زنده مانی پروبیوتیک در بدن میزبان بسیار مشکل است.استراتژی های جدید پربیوتیک ها را در تغذیه وارد کرده که شامل اجزای غیرقابل هضمی هستند که حفظ پروبیوتیک ها را در دستگاه گوارش انجام می دهند.در حال حاضر محققان بر روی ترکیبات جدیدی که مرکب از پربیوتیک ها و پروبیوتیک ها هستند کار می کنند.