سخنرانی علمی " اهمیت تغذیه ای و دارویی جلبک اسپیرولینا" 97/04/09 توسط مهندس سلیم جدگال در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور-چابهار ارائه شد. 1397/4/12 (600) (0) سخنرانی علمی سخنرانی علمی با عنوان" اهمیت تغذیه ای و دارویی جلبک اسپیرولینا" 97/04/09 توسط مهندس سلیم جدگال در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور-چابهار ارائه شد. چکیده : پیدایش جلبک اسپیرولینابه 3/5 میلیون سال قبل بر می گردد.در سال 1963 اسپیرولینا توسط گیاه شناس فرانسوی در کشور چاد شناسایی شد که در آن کشور مردم آن را بنام نان سبز می شناختند.پرورش آن بصورت های آزمایشکاهی (Indoor) در لوله های 20 تا 30 سی سی ، ظروف 1 لیتری تا 20لیتری و در فضای باز (outdoor) در تانکهای 300 لیتری، یک تنی، 10 تنی ،استخ رهای یک هکتاری و استخرهای دایره ای به ابعادهای ختلف وفتوبیوراکتورها و غیره انجام می شود. اسپيرولينا يك جلبك سبز آبيرشته اي بدون هتروسيست مي باشدكه به شکل مارپیچ و فنری بوده و درنواحي كم عمق و قليايي درياها و درياچه ها مي باشد. اسپیرولینابعنوان یک غذای کامل و شامل ترکیبات مواد مغذی،اسید های آمینه، کربو هیدرات ها، رنگدانه ها،چربی ها آنزیم ها، پلی آمین هاویتامینمواد معدنیمی باشد. اسپيرولينا داراي ديواره نرم است که اختلاف آن با ساير جلبك ها در راحت هضم بودن بدون ديواره سلولي است. داراي خواص ضد ويروسي، ضد سرطاني داشته و اثر نامطلوبيبررويسلولهايانسانندارد. اسپيرولينابر روي سيستم ايمني اثرتقويتي دارد و موجب تحريك سيستماي مني ميشود . مطالعات آزمايشگاهي نشان داده است استفاده ازآن از پيشرفت سرطان جلوگيري به عمل آورده است. اسپیرولینا به دلیل پروتئین بالا، ویتامین ها، اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب ضروری آن شناخته شده است و از این جلبک ها به عنوان غذا استفاده می کردند و اسپیرولینای خشک شده را به عنوان غذای لارو میگو و ماهی بطور انبوه تولید کرده اند اسپیرولینا تنها میکروجلبکی است که فواید زیادی برای رشد آن داشته و هزینه تولید را کم کرده و نسبت هزینه به کارایی را بطور قابل توجهی توسعه یافته است. در چندین مطالعه از اسپیرولینای خشک شده به عنوان مکمل غذایی برای سخت پوستان استفاده شده است. آرد اسپیرولینا(SPM) در حال حاضر در مقیاس تجاری قابل استفاده است و میتوان در آبزی پروری بصورت غذا و استفاده دارویی و بهداشتی و آرایشی، در صنایع پزشکی مصارف دارویی، منبع انرژی تهیه بیودیزل،استخراج روغن از جلبك ها كه و در مصارف خوراک دام، تغذیه آبزیان استفاده میشود. تصفیه بیولوژیک آبهای صنعتی، مکمل غذایی تهیه نان، شربت و نوشیدنی، شکلات و شیرینیهای بی ضرر، غنی سازی ماکارونی، مکملهای غذایی مناسب برای دام و طیور و آبزیان، در صنایع پزشکی مصارف دارویی از دیگر مصارف استفاده از جلبک های اسپرولینا می باشد.