20میننشت سالانه کارگروه تون ماهیان حاره ای در سال جاری میلادی از 29 اکتبر (7آبان 1397)  تا 3 نوامبر(12 آبان 97) 2018  درکشور سیشل با حضور نمایندگان IOTC و  متخصصین کشورهای عضو و غیرعضو همکار  با ارائه  زارشات و مقالات برگزارگردید. در این اجلاس آقای دکتر سید عباس حسینی، رئیس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور-چابهار از طرف موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و آقای مهندس  مختارآخوندی، مدیرکل امور صید، از طرف سازمان شیلات ایران به عنوان نمایندگان کشور ایران با ارائه مقاله و گزارش حضور یافتند. شایان ذکر است که بدلیل محدویت های مالی موجود، پس از 15 سال امکان حضور نماینده  موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این اجلاس فراهم شده است.  بر اساس اخرین نتایج ارائه شده در این کارگروه، ذخائرگونه های هوورمسقطی و تون چشم درشت در اقیانوس هند درمعرض صید بی رویه نمی باشند و تنها گونه تون زردباله تحت فشار صیادی  می باشد، که تصمیات مهم اتخاذه شده  دراین خصوص اعمال محدویت صید این گونه در اقیانوس هند از سال 2017 به بعد بر اساس  سال پایه (2014) توسط کشورهای بهره بردارکه صید سالانه آنها بالای 2000 تن است، از جمله کشور ایران، می باشد. از دیگر موارد هم مورد بحث، ارائه برنامه کاری برای  کارگروه تون ماهیان حاره ای در یک جدول زمانی از سال 2019 تا 2023 میلادی بوده  است، که در صورت تصویب این برنامه در کمیته علمی و یا کمیسیون فعالیت های تحقیقاتی  این کارگروه با مشارکت کشورهای عضو دراین دوره زمانی بر اساس تامین منابع مالی مشخص  می شود. عناوین کلی این فعالیت های تحقیقاتی عبارتند از:
1) بررسی ساختار ژنتیک  برای تعیین ارتباط بین گونه های مختلف تون ماهیان حاره ای
2) بررسی داده های  اکولوژیک و بیوژیک تون ماهیان حاره ای
3) به روز رسانی داده های صید و تلاش صیادی  ناوگان های صیادی کشورهای بهره بردار
4) تعیین شاخص های مدیریت صید گونه های مورد  بررسی. 
 هچنین، در حاشیه این اجلاس  از طرف موسسه گفتگو با نمایندگان کشورهای همسایه از جمله کشور پاکستان برای همکاری در زمینه اجرای پروژه  های مشترک نیز صورت گرفته است که قرار است با پیگیری موضع همکاری ها درآینده بسیار نزدیک دنبال گردد. 
 کمیسیون تون ماهیان اقیانوس هند (Indian Ocean Tuna Commission, IOTC)یک سازمان بین دولتی است که دفترآن درکشور سیشل استقرار دارد و  زیر نظر سازمان فائو می باشد. مدیریت  صید گونه های مختلف تون ماهیان و شبه تون ماهیان در اقیانوس هند منحصرا بعهده این  سازمان گذاشته شده است. اهمیت این سازمان از آنجا مشخص می شود که سالانه بیش از  6/1 میلیون تن از گونه های مختلف تون ماهیان درحوزه اقیانوس هند برداشت می شود که  قطعا این میزان برداشت نیاز به نظارت و مدیریت صید می باشد. ایران یکی ازکشورهای عضو IOTC می باشد که از سال 2002 ميلادي با مصوبه هيات وزيران و مجلس  شوراي اسلامي به عضويت رسمي این کميسيون درآمده است. بدلیل اینکه  ایران ازنظر جايگاه به عنوان دومين کشور بهره  بردار از ذخاير تون ماهيان اقيانوس هند در بين 45 کشور فعال در اين حوزه محسوب مي  باشد، نقش بسیار مهمی در برنامه ريزي مديريت صيد تون ماهيان، ميزان صید قابل  برداشت و کنترل گسترش صيد و توسعه ناوگان صيادي ایفا می نماید. یکی از تشکیلات مهمی که در اعمال مدیریت صید تون  ماهیان در اقیانوس هند نقش دارد کارگروه های تخصصی است که اجلاس آن بطورسالانه  برگزارمی شود. کارگروه تون ماهیان حاره ای (Working Party on Tropical  Tuna,WPTT) یکی از 7 کارگروه موجود در IOTCمی باشد که برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های  مربوط به سه گونه تون زردباله (گیدر)،   هوور مسقطی و تون چشم درشت را بعهده دارد.